2011. február 8., kedd

Töpörtyűs csokoládé, avagy Mangalicafesztivál ápdét

Mindenféle előzetes híreszteléssel ellentétben marha hideg volt (bocsánat, disznó), de ez legalább hozta gyermekkorom disznóölési emlékeit. Sok pultnál tettek ki kóstolót, én pedig dög magyarként több helyen éltem is a lehetőséggel. A mangalicatepertős csokoládé részlegen szintén nagyon kedves volt a fogadtatás, egy hölgy lelkesen mesélte a csoki születésének történetét (ami szerintem elég hihetetlen, ép elme pusztán azon tények alapján, hogy szereti a belga csokit és a töpörtyűt is, nem gondolja ki, hogy összecsoportosítsa ezeket az elemeket, ilyen elvek alapján ehetnénk pl pörcös kacsazsírt málnával, mert ugy mindegyik finom...hümm). A meséhez kedves kínálás társult, és azt kell mondjam, a csoki (elvileg belga) mennyei. Mármint az a része, amelyikbe nem jutott el egy disznómolekula sem. A töpörtyű is biztos finom volt, de az ízlelőbimbókon történő együttes alkalmazása csak erős idegzetűeknek ajánlott, miután megkérdezték elmeorvosuk és gyógyszerészük.
Kiheverve a sokkot, kóstoltam még kuriózumként ribizlis gomolyát (ezt már a tejtermék részlegen, merthogy olyan is volt itt), érdekes volt, de ez sem lesz a kedvenc.
A legjobban a "vésett" sonka tetszett, kreatív ajándék lehet, névre szólóan, illetve tetszőleges mintázattal is elkészítik. Ötletes a magyar...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése